Gazons Pieter de Hooghlaan

Dit tweetal ruime gazons wordt al jarenlang wekelijks gemaaid door omwonenden. En het mag gezegd worden, de grasvelden liggen er erg netjes bij!

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
2-1-2012

Gewoon groen gras

Sommige groene participatieprojecten zijn zeer divers. Zo zijn er vele soorten planten, bloemen en bomen die allemaal een andere aanpak vereisen. Maar er zijn ook projecten als op de hoek van de Pieter de Hooghlaan en de Johan Vermeerhof. Hier zorgen twee inwoners van de wijk er al sinds 2012 voor dat de ruime grasvelden tussen hun woning en de straat groen en gemaaid blijven.

Goed onderhouden

De straten zijn hier vernoemd naar befaamde schilders. Wellicht is dat ook de reden dat de participanten in deze wijk er wekelijks voor willen zorgen dat de gazons er schilderachtig bij liggen. De werkzaamheden bestaan uit het ruimen van zwerfafval en het maaien van de veldjes. Dit klinkt vrij eenvoudig, maar dat is het niet! De hoge frequentie van het maaien zorgt er voor dat het gras nog altijd in goede conditie is. Daarnaast krijgt de gemeente ook snel te horen wanneer de gazons beschadigd zijn, bijvoorbeeld door auto's. Hierdoor is het mogelijk om schade snel te verhelpen, wat de wijk zeker ten goede komt.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in