sfeerbeeld

Einde van Nes van Meerkerklaan

Tussen de Bernard van Beeklaan en de van Nes van Meerkerklaan ligt dit plantsoen, onderhouden door lokale bewoners. Een perfecte afscheiding voor auto s, een mooi plekje om lopend te passeren.

3
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
9-7-2013

Dubbele functie

Met de auto kan men de Bernard van Beeklaan slechts vanaf twee kanten inkomen en verlaten. Voor voetgangers en fietsers zijn er daarentegen meer dan genoeg uitwegen. Zo ligt er een paar paden rond een plantsoen richting de van Nes van Meerkerklaan. Dit plantsoen heeft een dubbele werking. In de eerste plaats scheidt het beide lanen voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast zorgt het voor extra groen in de wijk.

Zelf onderhouden

Sinds 2013 wordt het plantsoen onderhouden door een drietal buurtgenoten. Zij zorgen ervoor dat het stukje grond vrij blijft van onkruid en afval. Ook het snoeiwerk nemen de bewoners voor hun rekening. Het resultaat is dat de doorgang tussen de lanen meer straalt dan ooit tevoren. Dit is niet alleen van belang voor de omwonenden. Ook de bewoners van het plantsoen zelf zullen dit zeer op prijs stellen. Die bewoners zijn natuurlijk erg blij met het geplaatste vogelhuisje, wat hen een dak boven het hoofd biedt!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in