Een meter groen in de Frans Halshof

Een stukje grond waar bewoners zelf soms wat planten plaatsten is uitgegroeid tot een serieus participatieproject. Een stuk grond van een meter breed en zo`n dertig meter lang wordt mooi gehouden met eigen planten en bollen.

3
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
19-8-2014

Het groene hof

Het Frans Halshof bestaat voor een groot deel uit autovrije paden omringd door veel groen. Hoewel grasvelden hierin een ruim aandeel hebben, is er ook ruimte voor bosschages. Zo ook in het zuidwestelijke deel van het hof, waar een aantal bewoners zelf zorgen voor een mooiere uitstraling van de wijk. Zij plaatsen zelf nieuwe planten en bollen en onderhouden bestaande beplanting, waardoor dit stuk er vrijwel altijd keurig bij ligt.

Benaderd door gemeente

Op deze locatie plaatsten de bewoners zelf al jarenlang enkele planten en bloemen, waardoor het hof er steeds leuker uit ging zien. Ook de gemeente moet dit opgevallen zijn, want medewerkers vanuit de gemeente hebben de bewoners gevraagd of dat zij zich in wilden zetten voor het groen in hun buurt. Via de participatie overeenkomst hebben de bewoners een lange strook van een meter breed aangeboden gekregen welke zij mogen onderhouden. De bewoners hebben de vrijheid om de volledige strook zelf in te vullen is met eigen groen. Dat de bosschage er nu mooier bij staat dan ooit tevoren is alleen maar mogelijk doordat de bewoners wekelijks in de weer zijn met het onderhouden en schoonhouden van de groenstrook!

Sitefoto3

 

sitefoto2

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in