sfeerbeeld

Buurtplantsoen in de Rembrandtlaan

Tuinieren in de Rembrandtlaan doet men nooit alleen. Regelmatig wordt de buurt opgetrommeld om gezamenlijk het grote plantsoen te onderhouden.

15
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
31-1-2012

Grote plantsoenen

Aan de Rembrandtlaan in Loosdrecht liggen een paar grote plantsoenen. Tussen de grote groene stukken, waar mensen fijn doorheen kunnen wandelen, is ook een speeltuin. Hierdoor kunnen alle bewoners genieten van de parken in de wijk.

Onderhoud

De plantsoenen zijn niet alleen een verfraaiing van de wijk. Er zijn heel wat handen nodig om ze goed te onderhouden. Daarom werken de bewoners van de Rembrandtlaan samen om de plantsoenen in topconditie te houden. Een keer of vier per jaar worden alle buurtgenoten opgetrommeld om samen te tuinieren. Met zo'n vijftien personen wordt er dan druk geschoffeld, gesnoeid en rommel opgeruimd.

Contact met de buren

De samenwerking is niet alleen goed voor de plantsoenen, ook de contacten tussen buurtbewoners wordt erdoor verbeterd. Dit wordt versterkt doordat er na iedere dag tuinieren samen gedronken en gegeten wordt. Dit bewijst daarmee eens te meer dat groene participatieprojecten goed zijn voor zowel de omgeving als voor de bewoners zelf.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in