Bosschage Frans Halshof

In Nederhorst den berg hebben inwoners het heft in handen genomen om hun uitzicht te verbeteren. De struiken midden in de wijk worden nu door de bewoners zelf netjes gehouden.

3
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
2-2-2012

Groene grondleggers

Wanneer u deze pagina leest, dan heeft u een van de grondleggers onder de groenparticipatie in Wijdemeren gevonden! Begin 2012 is de initiatiefnemer van het project aan de Frans Halshof in gesprek getreden met de gemeente, om te bespreken of dat het misschien mogelijk zou zijn om de bosschage tegenover zijn woning zelf te gaan onderhouden. Deze struikpartijen vormen immers het uitzicht van verschillende omwonenden, en de struiken konden volgens hen wel wat mooier onderhouden worden. De gemeente kan dit echter nooit zo intensief bijhouden zoals bewoners dat kunnen en deze gedachte heeft tot het voorstel van de bewoners geleid.

Mooiere bosschage

Wat betreft het type planten en struiken is er in de navolgende jaren weinig veranderd. Wat wel veranderd is, is dat het groenonderhoud nu niet meer op gezette tijden wordt uitgevoerd. Nu gebeurd dit juist wanneer het nodig geacht word. Doordat het nu voor de bewoners is toegestaan om zelf het onderhoud te plegen aan de bosschages, is hun uitzicht vandaag de dag mooier dan voorheen. Daarnaast geeft dit project duidelijk weer dat een mooiere omgeving altijd kan beginnen bij je eigen initiatief!

sitefoto1

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in