Boom in Pieter van der Leelaan

De geheel vernieuwde Pieter van der Leelaan is ruim twintig woningen rijker. In de vorm van een jonge boom en een plantenbak is er ook weer wat groen terug gebracht in de straat.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
7-9-2015

Hele nieuwe straat

Wie de Pieter van der Leelaan al een paar jaar niet heeft gezien, zal de straat waarschijnlijk niet meer terug herkennen. Op deze plaats bevond zich eerst een wild bos. Maar nu zijn er aan de rand van het kerkhof inmiddels ruim twintig woningen verrezen. Ook is de straat behoorlijk verbreed en voor de woningen langs is er een voetpad aangelegd. Naast het laatste nieuwbouwhuis was er ook een plantenbak van zo'n vijf m² voorzien, maar tot voor kort was dit nog een kaal stukje zwarte grond.

Boom en plantenbak

Dankzij een van de nieuwe bewoners is daar nu dus verandering in gekomen. In samenspraak met de bewoners heeft de gemeente gezorgd voor nieuwe planten, een boom en een lage omheining. Afgesproken is dat het onderhoud van de beplanting nu in handen ligt van de mensen zelf. Dit doen zij graag omdat het perkje een verrijking is van de eigen woning en van de buurt als geheel. Wanneer het nodig is zullen zij de planten bemesten of water geven. Onkruid zal geen kans krijgen om tot bloei te komen, want de participanten zitten er bovenop. En wanneer zij planten willen bijplaatsen of vervangen, dan laat de gemeente hen daar volledig vrij in.

Eerste najaar

Boom 2

Eerste voorjaar

sitefoto1

 

sitefoto3

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in