Bomen knotten in de Acacialaan

De bewoners van de Acacialaan in Loosdrecht hebben het onderhoud van de vele bomen in de straat overgenomen van de gemeente. Men kan nu zelf bepalen wanneer de bomen gesnoeid worden, waardoor die er altijd optimaal bij staan.

5
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
10-4-2012

Bomen vaker snoeien

Aan weerszijden van de Acacialaan in Loosdrecht staan laagblijvende bomen, die iedere vijf jaar door de gemeente worden teruggesnoeid. De bewoners van de laan zagen deze frequentie echter graag omhoog gaan. Dit bleek alleen maar mogelijk te zijn wanneer de bewoners het onderhoud van de bomen zelf zouden gaan uitvoeren. De bewoners namen het onderhoud van de bomen graag over, waardoor die bomen nu iedere drie jaar worden geknot.

 

Veilig werken

Het onderhoud van bomen mag meestal niet uitgevoerd worden door bewoners, hoe graag zij dit soms ook zouden willen. De Acacialaan vormt wat dat betreft een uitzondering. Omdat de bomen hier erg laag zijn, kunnen de bewoners trappen korter dan tweeëneenhalve meter gebruiken wanneer zij de wilgen willen knotten. Hierdoor vallen de knotwerkzaamheden binnen de veiligheidsregels.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in