Bloemen en groenten aan de Voorstraat

Deze ouderwetse bloemen- en groentetuin is wereldberoemd in Nederhorst den Berg. Een genot voor de bewoners en een mooi plaatje voor passanten.

2
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
2-2-2015

Wildernis

Wie de hoek van de Voorstraat en de J.v.Ruysdaelstraat wel eens passeert, kan het bijna niet ontgaan zijn. Hier heeft in 2015 een verwilderd plantsoen vol struiken plaats gemaakt voor een ouderwetse bloemen- en groentetuin. De bewoners wilden hun groene vingers eens verder laten reiken dan de eigen tuin. Hun idee is door de gemeente Wijdemeren positief ontvangen. Als eerste zijn de oude struiken uitgegraven en samen met de bovenste voedselarme laag van de grond afgevoerd. Nadat de gemeente het stuk naast de woning weer had gevuld met voedselrijke aarde hebben de bewoners de grond geheel zelfstandig omgetoverd tot het pareltje wat het nu is.

Veel positieve reacties

Niet alleen de groenparticipanten zelf zijn zeer tevreden over de loop van het project. De vele lovende woorden die zij vanuit de buurt ontvangen gaan vooral over het mooie aanzicht dat de bewoners schenken aan de wijk. Zo worden onder meer de narcissen die de tuin afscheiden van de stoep vaak bewonderd. Zelf genieten de tuiniers niet alleen van het klussen, de mooie tuin en de lovende woorden. Ook de zelf gekweekte spruitjes, sla, selderie, bietjes en verschillende kruiden vallen erg goed in de smaak!

"Het is elke dag genieten. Is het niet omdat het klussen in de tuin zo lekker is, dan is het wel om de vele complimenten die we over de tuin ontvangen. We voelen zo ontzettend veel waardering!"

 

Situatie vooraf

foto0

Nieuwe situatie

foto1

 

foto2

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in