Bibian Mentel Playground (pumptrack)

Bibian Mentel Playground (pumptrack)

0
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
3-2-2020

"Een plek waar iedereen van alle niveaus en alle leeftijden gezamenlijk kan sporten", menen Edwin Spee (weduwnaar van Bibian), haar zoon Julian en moeder Maude Meijlink.

De drie Loosdrechtse jongens Jazz, Ty en Reeve kregen in 2019 een goed idee: zij wilden een geasfalteerde crossbaan in Loosdrecht, net zo een als ze op vakantie in Zwitserland hadden gezien.

De toen nog levende Bibian Mentel werd direct enthousiast en de Mentelity Foundation ging vervolgens achter het plan staan. Het gevolg is de eerste Bibian Mentel Playground in Nederland. Op woensdag 6 juli 2022 werd hij geopend.

Het idee van de baan is dat je steeds sneller en sneller gaat (op fiets, step of board) door de vorming van de bulten en kombochten, en het 'pompen' van de berijder: het naar beneden duwen van het voertuig.

De Bibian Mentel Foundation wil ook trainingen gaan geven om rolstoelers behendiger te maken, zodat ze uiteindekijk ook op de grote baan mee kunnen, als ze willen. Moeder Maude weet dat dat de wens van haar dochter was: een baan waar geen onderscheid gemaakt wordt. En waar kinderen eens niet op hun iPad zitten, maar heerlijk kunnen bewegen.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in