Tasjesbibliotheek

Bij de Tasjesbibliotheek worden boeken uitgeleend aan jong en oud, er wordt voorgelezen en er wordt gewerkt met het programma ‘Speel en leer’ voor kinderen, om hen te helpen met taalontwikkeling.

15
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
17-2-2020

Madelinde Winnubst en Anja Verbruggen hebben in februari 2020 een start gemaakt met dit mooie project. Er worden boeken uitgeleend, er wordt voorgelezen en er wordt gewerkt met ‘Speel en leer’, een programma voor kinderen om hen te helpen met taalontwikkeling.

Het doel is om kinderen en volwassenen te stimuleren om te gaan lezen en het bevorderen van sociale contacten. Er wordt rekening gehouden met voldoende goede boeken voor volwassenen, kinderen en nieuwkomers die de Nederlandse taal nog niet helemaal beheersen.

De dames hopen dat er, behalve boeken lenen, ook meer sociale contacten zullen ontstaan tussen inwoners, tussen nieuwkomers en de mensen die al langere tijd in Kortenhoef, ’s-Graveland en Ankeveen wonen. Het is voor te stellen dat daaruit voortvloeiend initiatieven zullen ontstaan, zoals helpen bij het huiswerk maken of het voorbereiden van een spreekbeurt en het helpen met het lezen. We werken ook samen met de vrijwilligers van de VoorleesExpress.

N.B. Ruim de helft van de boeken is nieuw, de rest is tweedehands. Er zijn geen tweedehands boeken meer nodig; onlangs zijn er nog veel nieuwe boeken aangeschaft.

Waar en wanneer Tasjesbibliotheek

De Tasjebibliotheek is elke dinsdagmiddag geopend van 13.00-17.00 uur in "De Dodaars", Dodaarslaan 16 te Kortenhoef.

Je kan gewoon binnenlopen bij "De Dodaars", er zijn geen kosten aan verbonden. Het lidmaatschap is gratis; je moet je wel inschrijven en je krijgt dan een pasje.

Het voorlezen is altijd om 14.15 uur. 'Speel en leer' is na het voorlezen.
Tussen 14.30 en 17.00 uur is er hulp bij huiswerk.

Anja Verbruggen is de contactpersoon, en zij is bereikbaar via e-mail: tasjesbibliotheek@gmail.com.

Meer informatie

Kijk op www.tasjesbibliotheek.nl 

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in