sfeerbeeld

Tasjesbibliotheek

De Tasjebibliotheek is tot nader order gesloten omdat De Blinker dicht is. Er wordt gezocht naar een alternatieve locatie. Bij de Tasjesbibliotheek worden boeken uitgeleend aan jong en oud, er wordt voorgelezen en er wordt gewerkt met het programma ‘Speel en leer’ voor kinderen, om hen te helpen met taalontwikkeling.

15
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
17-2-2020

Madelinde Winnubst en Anja Verbruggen hebben in februari 2020 een start gemaakt met dit mooie project. Er worden boeken uitgeleend, er wordt voorgelezen en er wordt gewerkt met ‘Speel en leer’, een programma voor kinderen om hen te helpen met taalontwikkeling.

Het doel is om kinderen en volwassenen te stimuleren om te gaan lezen en het bevorderen van sociale contacten. Er wordt rekening gehouden met voldoende goede boeken voor volwassenen, kinderen en nieuwkomers die de Nederlandse taal nog niet helemaal beheersen.

De dames hopen dat er, behalve boeken lenen, ook meer sociale contacten zullen ontstaan tussen inwoners, tussen nieuwkomers en de mensen die al langere tijd in Kortenhoef, ’s-Graveland en Ankeveen wonen. Het is voor te stellen dat daaruit voortvloeiend initiatieven zullen ontstaan als helpen bij het huiswerk maken of het voorbereiden van een spreekbeurt en het helpen met het lezen. We werken ook samen met de vrijwilligers van de VoorleesExpress.

De Tasjebibliotheek is in De Blinker, Parklaan 5, Kortenhoef, op dinsdagmiddag van 13.00-17.00 uur, behalve in juli en augustus.

Je kan gewoon binnenlopen bij De Blinker, er zijn geen kosten aan verbonden.

Anja Verbruggen is de contactpersoon, en zij is bereikbaar via e-mail: tasjesbibliotheek@gmail.com

De Tasjebibliotheek is nog op zoek naar vrijwilligers.

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in