Amaliaplantsoen

Dit prachtige perkje tegen het toch al zo groene Amaliaplantsoen maakt de Lieve Geelvincklaan nog wat mooier. Groener kan het bijna niet meer.

1
deelnemers
Vrijwilligers
Start
buurtschappen
7-4-2015

Nog meer groen in de straat

De bewoners van de Lieve Geelvincklaan in Nieuw-Loosdrecht mogen niet bepaald klagen over de hoeveelheid groen voor hun deur. Een groot grasveld en behoorlijk wat bomen worden hier vergezeld met een leuke speeltuin voor de kinderen. Maar ondanks dit alles zag een van de aanwonenden ruimte voor verbetering.

Perk creëren en behouden

Na goed overleg met de gemeente heeft het struikgewas in een van de hoeken ruimte moeten maken voor diverse vaste planten over een oppervlakte van zo'n 80 m². Dankzij de inzet van de participant ligt het stuk er nu prachtig bij, een feit waar de hele buurt van profiteert. Om het perk in stand te houden, worden onkruid en afgevallen bladeren tijdig verwijdert. Daarnaast zullen er weinig zwerfafval en afgewaaide takken meer te zien zijn tussen de beplanting. Ook neemt de bewoner in dit geval zelf het snoeiwerk voor zijn rekening, waarmee er veel werk wordt overgenomen van de gemeente. Zo snijdt het mes aan vele kanten: de buitendienst heeft extra tijd tot zijn beschikking om het openbare groen in de gemeente te onderhouden, het Amaliaplantsoen ziet er nóg mooier uit en de participant kan trots zijn op zijn bijdrage aan dit alles!

Meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in